Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

SPINAL FLOW REVIVAL met KEETIE KLINKENBERG

Anna Smit January 29, 2016 0 comments 0

SPINAL FLOW REVIVAL met KEETIE KLINKENBERG

Na bijna 1,5 jaar is Keetie even terug in de Sukha studio en trakteert op een lange Spinal Flow les op zaterdag 13 februari van 14 – 16h. Gedurende 3 jaar gaf zij deze les op woensdagavond bij Sukha (eerst aan de Amsteldijk en later aan de Ceintuurbaan) totdat zij in september 2014 verhuisde naar Barcelona. Maar nu is zij dus even terug in Amsterdam om nieuwe opgedane inspiratie te delen! Kom en join this flow!

Wat is Spinal Flow yoga?

Spinal Flow yoga is een speciaal samengestelde yogaserie gericht op het vergroten van de beweeglijkheid van de wervelkolom, het openen van de schouders en het versterken van de core. In de les werken we aan het ontspannen van de bewegingsspieren in het lichaam en het versterken van de diepere houdingsspieren waardoor de rug gezond en sterk wordt en rugklachten worden voorkomen.
De les bestaat uit een dynamisch uitgevoerde serie houdingen op het ritme van de adem in de bekende Keetie flow waarin de zogenoemde 6 richtingen stretch zowel staand, zittend als liggend wordt toegepast. We oefenen vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, zijwaartse buigingen en twists (torsies).
Als de wervelkolom gezond en lenig is kan deze goed functioneren en functioneren de andere lichaamsdelen ook goed. Als de wervelkolom stijf wordt dan kunnen er allerlei klachten ontstaan in andere lichaamsdelen. Rugklachten hebben hun oorsprong vaak in verkeerde- en gewoontehoudingen, gebrek aan flexibiliteit of spanningen en emotionele druk. In de les werken we aan bewustzijn van de lichaamshouding. Wanneer je dit bewustzijn begint te ontwikkelen kun je een begin maken met het corrigeren van slechte gewoontes wat je lichaamshouding betreft en rugklachten verminderen en helpen voorkomen.
Maar ook als je geen rugklachten hebt is dit een lekkere les met fijne houdingen en oefeningen voor je wervelkolom, nek en schouders.

Datum: Zaterdag 13 februari van 14 – 16h
Kosten: €15,-
Aanmelden via het rooster
Meer informatie over Keetie en haar lessen en retreats in Barcelona en Spanje vind je hier: www.yogaflower.nl

 

Leave your thought