Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Esther & Yoga Challenge

Anna Smit June 4, 2014 0 comments 0

Esther & Yoga Challenge:

“De Sukha Yoga Challenge komt voor mij precies op het goede moment! Na 9 maanden zwangerschap, een bevalling en de eerste ontzwangeringsperiode is het nu tijd voor mij om weer een beetje sterk te worden en mijn lichaam weer haar normale verband te geven.

En stiekem hoop ik eindelijk de headstand eens te leren 😉

De kick-off was afgelopen zondag in het zonnige Sarphatipark. Heerlijk zo in de buitenlucht! De volgende dag meteen de maandagavond les bij Marloes gevolgd. Er was nog een andere deelnemer van de Challenge die ook Esther heet en zij werd omgedoopt tot Esther1 en ik was Esther2, erg grappig! 🙂 .

Marloes nam in haar les de tijd om de Downward Dog goed uit te leggen vanuit haar ervaring met Alexander techniek. Heel interessant om haar visie te horen over hoe je in de Downward Dog je schouderbladen vrij en breed kunt houden want ik heb juist in het verleden bij andere yoga docenten geleerd om heel diep in de houding te hangen waardoor je je schouderbladen naar elkaar toe duwt. Op die manier komt er eigenlijk veel spanning op te staan en Marloes liet me voelen hoe het anders kan en ja, dat geeft inderdaad veel ruimte!

Vanochtend op de racefiets naar mijn werk kon ik dit ook mooi oefenen want de houding op de racefiets lijkt eigenlijk wel een beetje op
 Downward Dog, haha!

De eerstvolgende lessen op mijn planning: donderdag Hatha flow van Simone en vrijdag Pilates bij Marloes. Ben benieuwd welke nieuwe inzichten ik nog meer ga krijgen! Maar of die headstand gaat lukken is nog maar de vraag…”

Leave your thought