Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Detox Houding

Anna Smit November 13, 2013 0 comments 0

Marichyasana is dé detox houding! Nu de herfst echt aan het doorzetten is, is het fijn om alvast aan de weerstand te werken, voordat we al snotterend en proestend in bed liggen. In Yoga zijn met name de twist/draai houdingen goed om het lichaam te ontdoen van afvalstoffen en zo het metabolisme en de stoelgang te stimuleren. Met name Marichyasana (de houding vernoemd naar Marichi) is een goede houding om de vitale organen te masseren en te stimuleren.  Dit in combinatie met een gezond eetpatroon en je weerstand zal ijzersterk zijn!

Je zit rechtop en draait om de rechte ruggengraat heen. Alle organen in het buikgebied worden zo uitgewrongen en ontdaan van afvalstoffen. Stel je maar een vaatdoekje voor: die wring je ook in tegengestelde richting uit. Ook strek je de heupen, schouders en hamstrings. Op deze foto is Marichyasana D uitgebeeld, maar er zijn meer variaties. Kijk welke het prettigst  voor jou werkt.

Zorg dat je na deze houding, of na je Yoga practice, goed drinkt om je te ontdoen van de vrijgekomen afvalstoffen.

Tip: Vind je het lastig om je dagelijkse groenten binnen te krijgen? Dan biedt een groentesap uitkomst. Combineer het met fruit en je hebt een heerlijke vervanging voor je stamppot!

Leave your thought