Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Playa de Benirras

Anna Smit September 18, 2014 0 comments 0

Playa de Benirras

Op zondag neemt Ayda je mee naar het beroemdste en meest authentieke strand van Ibiza! Lees hier wat dit strand zo bijzonder maakt. Een impressie, want de ervaring is natuurlijk weer heel anders!

Playa de Benirras is een van de meest beroemde stranden van Ibiza en heeft vele mooie aspecten die deze plek zo bijzonder maakt: de ruige aandoende natuur, kristal helder water, een spectaculaire zonsondergang en de échte Ibiza hippie’s die samen de zonsondergang inleiden met trommels, didgeridoo’s en tamboerijnen*.

Dit strand bevindt zich tussen twee kleine heuvels met pijnboombossen en aan de zijkanten van het strand zijn rotswanden waar de liefhebber van af kan duiken. De bekendste rots staat midden in de zee en wordt ook wel God’s vinger genoemd, of de biddende vrouw. Het is maar net wat je er zelf in ziet natuurlijk.

Maar de hoofdattractie van Benirras is toch wel de zonsondergang. Natuurlijk is de zonsondergang overal magisch op Ibiza, maar er hangt een bepaalde hippie sfeer op Benirras wat je nergens anders op het eiland zult ervaren.

Je kunt hier fantastisch snorkelen, dus vergeet je duikbril niet!

*The Day of The Drums
Ibiza was a popular destinations for hippies in the 60’s. In that time, it became the scene of sporadic full moon-parties. This declined in the 1980s, but became popular again in the 1990s.On Sunday August 18, 1991 a huge gathering of anti-war activists, Hippies and other sympathisers, took place on the beach at Benirrás. This event is now known as The Day of the Drums. The gathering was in protest at the first Gulf War in Iraq. The protest later evolved into a massive annual event, much to the concerns of the authorities and emergency services. Bylaws restricted the event until it was banned it altogether in 2002. (Bron: Wikipedia)

 

 

Leave your thought