Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Krav Maga for Girls Only (11-16 Y)

Anna Smit June 9, 2017 0 comments 0

Krav Maga* for Girls Only (11-16 Y)

Om jonge meiden weerbaarder te maken willen we voor de zomervakantie begint een cursus aanbieden waardoor deze vaak kwetsbare groep zich kan verdedigen met de krachtige  Israëlische vechtsport.
Je dochter zal zelfverzekerder de wereld tegemoet treden en kan zich weren tegen kwaadgezinde mensen, waardoor wij als ouders ook met een rustiger hart hen op de fiets laten vertrekken.

Wanneer:

-Zondag 25 juni 13:00 – 14:30
-Zondag 2 juli 13:00 – 14:30
-Zondag 9 juli 13:00 – 14:30

Waar:

 
Ceintuurbaan 243, Amsterdam (vrij parkeren op zondag)

Prijs:

 

Pakket á €55,-

Docent:

 
Shimi Beck

*Kenmerkend voor Krav Maga is dat training vaak plaatsvindt met zeer uiteenlopende realistische situaties, zoals een ontvoeringssituatie, gevaar ‘s nachts, aanvallen op een belangrijk persoon, aanvallen met een vuurwapen of mes, enzovoorts. Verder wordt op verschillende locaties getraind, dit in tegenstelling tot veel budo-sporten die een vaste dojo hebben. Waar zelfverdedigingsvormen als aikido en jiujitsu zeer subtiele technieken kennen, die de meeste mensen pas in echte gevechtssituaties effectief kunnen toepassen als zij ze jarenlang hebben geoefend, en het wushu zeer veel sierlijke vormen kent, beperkt het Krav Maga zich grotendeels tot technieken die hoe dan ook snel effect hebben. Dit is met name om praktische redenen: technieken sluiten voornamelijk aan op natuurlijke reflexen van iemand die zich verdedigt tegen een aanval, en in veel gevallen moeten mensen zich in relatief korte tijd effectief kunnen verdedigen, waardoor een no-nonsense benadering voor de hand ligt. Zaken als eer en aanzien zijn ook veel minder van belang in het Krav Maga dan in bijvoorbeeld het wushu.Het Krav Maga kent dan ook geen kata, en is een geschikte methode voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om in relatief korte tijd te leren omgaan met (levens)bedreigende situaties, zoals bedreigingen met mes of vuurwapen. Zoals iedere realistische vorm van zelfverdediging is het Krav Maga niet aan regels gebonden, buiten de regels van de wet. Trappen en stoten naar het kruis zijn toegestaan, evenals stoten met de ellebogen naar het hoofd en het steken met vingers in ogen of tegen de keel. Het is dan ook geen sport, maar een zelfverdedigingssysteem. De beoefenaar van het Krav Maga zal dan ook indien mogelijk proberen conflictsituaties te vermijden, maar in een daadwerkelijke conflictsituatie alles doen om te overwinnen. (Bron: Wikipedia)

Leave your thought