Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Simone en haar Yogareis

Anna Smit April 7, 2014 0 comments 0

Simone en haar Yogareis:

“Yoga heeft vanaf mijn kindertijd een rol gespeeld in mijn leven. Mijn vader ging naar yoga les,  ik deed als kind al houdingen na uit boekjes die ik thuis vond en toen ik op mijn 18e werd uitgenodigd om mee te doen met lessen in het dorp van mijn ouders begon officieel mijn persoonlijke yoga avontuur. Ik had in die tijd veel last van mijn onderrug, maar wat ik nog veel meer tegen kwam tijdens de lessen was mijn onrust. De eerste paar keer werd ik bijna gek in de eindontspanning en wilde ik het liefste opspringen. Tot ik op een gegeven moment meer rust begon te ervaren en zelfs een keer in slaap viel! Yoga bracht mij in contact met mijn lichaam, mijn ademhaling, mijn bewust-zijn. Ik kan er echt van genieten om bewust in beweging te zijn en de mogelijkheden en grenzen van mijn lichaam te verkennen.

Op een lange lange reis door India en Sri Lanka gaf ik mijzelf de missie te ontdekken wat yoga nou eigenlijk echt voor mij betekende. Wat wilde ik met yoga?

Ik reisde rond, verbleef in een yoga ashram, deed een vipassana meditatie en eindige met nieuwe vrienden op het strand van Gokarna. We speelden in het zand en probeerde verschillende yoga houdingen uit. We hadden veel plezier, maar wilden eigenlijk meer doen. Ik probeerde wat houdingen voor te doen en ineens voelde ik heel sterk: Ik wil yoga kunnen delen met mensen. Ik wil ze mee kunnen nemen op deze ontdekkingstocht! En zo ontstond vanuit deze reis de intentie om yoga les te leren geven.

 

Deze droom kwam uit toen ik in 2012 mee deed met de teacher training van David Lurey en Mirjam Wagner in Brazilie. Een maand lang nam ik deel aan een intensieve en inspirerende training. We leerden les geven in de Vinyasa flow stijl, maar leerden ook veel over de achtergrond van yoga en over onszelf. Het was een moment waarop ik mij echt leerde verbinden met yoga als levensstijl. De zomer hierna had ik het voorrecht om ook nog een Yin yoga opleiding bij David en Mirjam te mogen volgen, dus ik eindigde mijn reizen over de wereld met een mooi pakket aan ervaringen en nieuwe vaardigheden!

Ik geniet er van om yoga nu te mogen delen. In mijn lessen ontmoet de flow van de Vinyasa de ontspanning van de Yin yoga en ontstaat er een rustige flow die ons helpt ruimte te creëren in lichaam en geest. We leren grenzen verkennen en verleggen en geven inspanning en ontspanning de ruimte. Je bent meer dan welkom om deel te nemen aan dit avontuur!

Iedere donderdagmiddag om 17.15 geef ik les bij Sukha.

 

Tijdens mijn reizen ben ik ook altijd bezig geweest met het verzamelen van mooie stenen en kralen en het maken van sieraden. Ik maak oorbellen van parels uit India, acai zaden uit Brazilië en edelstenen uit Sri Lanka. Sinds kort zijn mijn oorbellen ook te koop bij Sukha, dus voel je welkom om een keer te komen kijken!”

 

 

Leave your thought