Blog Detail

Sukha Yoga's latest news

Inzamelingsactie voor honden in Roemenië!

Anna Smit January 27, 2014 0 comments 0

Inzamelingsactie voor honden in Roemenië!

De stichting Zalika’s Honden Opvang heeft onze aandacht! Er wordt op het moment door heel Nederland spullen verzameld (zie de mooie boodschappenlijst onderaan het bericht) voor honden in Roemenië die sterven van de kou en honger. Dus alles wat deze honden warmer kan maken en/of voeden is welkom! Onze hulp vanuit Amsterdam:We bieden een punt (Ceintuurbaan 243, Sukha Yoga) aan waar de spullen naartoe gebracht kunnen worden en van daaruit komt het bij Zalika’s Honden Opvang terecht. Dan zal het direct naar Roemenië gebracht worden naar de plaats van bestemming.Alle hulp is welkom! Ook transport!

Dit is de nood oproep van Opvang Honden:

“Nood ….. Nood ……. Nood ….. Nood ….. Nood ( delen pleasssssssse delen en/ of vraag hulp aan dierenwinkels bij u in de buurt, supermarkten, groothandels, hang briefjes op, deel het op gratis spullen aangeboden rubrieken op facebook.) Dit is hartverscheurend en breekt echt je hart. Het is daar in Botosani (Roemenie DODENSTATION ) nu gemiddeld 20 graden onder nul en de verwachting van volgende week is nog lager.er leven gemiddeld 800 / 1000 honden!!! Ik kan alleen maar zeggen … please wilt/kunt u helpen met bijvoorbeeld :prioriteit nummer 1 :- voer voer en nog eens voer, er gaat gemiddeld 250 kilo voer doorheen per dag! ( brokken, blikken vlees, koekjes, snoepjes, gedroogd vlees, blikken smak, rodi worsten voor KAT&HOND )- riemen, manden, halsbandjes- DEKZEILEN ter bescherming tegen de sneeuw- waterhoudertjes waar het water niet in bevriest- rubberen kruiken om warm in water te hangen- grote emmers of plastic bakken als waterbakken, moet groot zijn ivm omverlopen- dekens, plaidjes, dekbedjes die u eigenlijk toch al weg wilde gooien- fleecekleden, hondenkussens- warmtelampen- straal kacheltjes- hout- golfplaten, piepschuim stukken/ piepschuimisolatiebakken, bubbelfoliestroken- noppenfolie / aluminium !!!!!!!- puppymelk / brinta- groenten die goed blijven in de kou.

Beetje laatste dag voor transport brengen? bijv. tomaten, komkommers, andijvie en meloen want daar zit veeeeel vocht in.- alles waarvan u maar enigszins denkt dat het misschien bescherming biedt tegen de sneeuw en de vorst.We verzamelen bijvoorbeeld nu – kinder regenjasjes en – veiligheidsvestjes – wol- Alle soorten kleding die goed te vermaken is en warm is om te vermaken als jasjes voor de hondjes. Dat is lekker waterdicht.

Ook zijn we dringend op zoek naar – keukenmachines- blenders om groente en fruit te vermalen zodat de hondjes dit erbij kunnen eten en daardoor (er zit veel vocht in) minder vocht nodig hebben. Hun water is nu 24/7 bevroren.- verlengsnoeren- kabelhaspelsWij kregen de tip voor piepschuim als isolatie van nieuwe spullen als tv’s , computers, die kunnen we zeer zeker gebruiken.

Wij hebben een transport naar Botosani op 1 feb en 7 februari en de rest van de maanden zal er zo vaak mogelijk gevlogen of gereden worden met spullen, geld en hulp.Vindt u het leuk om te zien waar uw spullen terecht komen, doe dan de kleine spullen in een grote plastic vuilniszak met bijvoorbeeld uw naam en woonplaats erop zodat u later op de foto’s misschien uw spullen terugziet. Ze maken daar foto’s van alle donaties die binnenkomen om te laten zien hoe het gewaardeerd wordt. Dus strijk alstublieft uw hand over uw hart en kijk in de schuur, zolder en misschien zelfs ook uw portemonnee en bedelf ons alstublieft met dingen waarmee we kunnen gaan helpen.

Financiele gulle giften kunt u storten op de speciaal daarvoor bestemde rekeningRabobank rek.nr. NL70RABO0301653275Zalikas t.n.v. D.R Kalshoven te Alphen aan den Rijnt.g.v. Roemenie paypal nummer volgt zo snel mogelijkdaar is alles echt veel goedkoper en daarom gaan wij gaan PERSOONLIJK de spullen in Roemenië van het geld kopen. Enveloppen met geld zijn daarom ook welkom, elke eurootje maakt een wereld van verschil want voor € 5,- kopen we daar al een grote zak voer ……

Wij gaan zelf met groep mensen ook daarheen vliegen, om te helpen, te bouwen, te voeren, foto’s te maken van de honden en de geleverde spullen. Elke hulp is welkom… De hondjes en wij zullen u zo dankbaarzijn…”

Volg de discussie op Facebook: https://www.facebook.com/events/288008728013780/288009508013702/?notif_t=like

Leave your thought